.

"Letupan peluru dan bedilan meriam sahajalah bahasa dan jawapan yang dapat dimengertikan oleh binatang buas (sharra'd-dawab) Zionis Israel itu. Jihad dan daya juang adalah syarat untuk survival umat dan selagi masih ada daya juang serta sanggup berjuang maka selama itulah kita masih ada harapan untuk survive sebagai umat yang punya kehormatan. Hanya umat yang sanggup dan rela berjuang sahaja yang layak dan mampu untuk hidup sebagai umat terhormat!"


Biar sehebat mana fitnah diacu terhadap diri saya, namun kita perlu terus istiqamah memandang ke depan, agar rakyat terus menang di akhir persimpangan"


" Pemimpin mesti berjiwa besar. Pemimpin tidak boleh melihat kerugian semata-mata kerana demi untuk mencapai keuntungan yang lebih besar. Untuk merubah nasibnya, bangsa kita mesti menempuh kesengsaraan terlebih dahulu. Akan hancur dan remuk mana yang tidak tahan. Sejarah akan menjaring dan meninggalkan mana yang kuat. Itulah yang tinggal untuk meneruskan cita-cita ".


. bahawa pergerakan kita tidak boleh semata-mata pergerakan pemimpin, yang hidup mati bergantung kepada pemimpin. Akan tetapi pergerakan kita harus menjadi pergerakan pahlawan yang tidak punya nama, artinya pergerakan rakyat sendiri. pergerakan rakyat yang tidak bergantung kepada pemimpin ".

0 comments: